Loma Vista

2006
Beverly Hills, California

The project evolved through the desire to unify two divergent uses, a large event space for fundraising purposes, and intimate private living uses, all within an existing home. The design solution merges the two volumes with a system of space-defining elements – a series of elevated platforms apply hierarchy and division to the uses, while a long curving wall physically unifies the space by threading the discrete program areas together. As the wall lifts from the floor, it screens certain uses while making other visible. It also acts to compress the entry, thereby directing your gaze to the view beyond. The steel-framed mezzanine with glass floor and open wood ceiling refine the project’s proportions and control natural light. The result is a cohesive space with varying degrees of privacy, specificity, perception and use.

Performed while a partner at Studio Shift